Wat is Krav Maga / Karate voor kinderen?
Krav Maga voor kinderen wordt gecombineerd met Karate en wordt vaak ingezet vanwege de vormende waarde van de sport. Het is een sport die kinderen wapent tegen de vervelende zaken waarmee zij helaas te maken krijgen. Denk aan pesten op school. Ook leert Krav Maga kinderen hoe zij kunnen reageren wanneer ze daadwerkelijk aangevallen worden. Krav Maga voor kinderen is een zeer veelzijdige sport. Alle fysieke vaardigheden worden aangesproken en ontwikkeld: coördinatie, kracht, snelheid, en uithoudingsvermogen. Het is een sport die normen en waarde hoog in het vaandel heeft. Krav Maga voor kinderen kent dan ook een duidelijke structuur en strakke begeleiding zodat de kinderen weten waar ze aan toe zijn.

Waarom Krav Maga / Karate voor kinderen?
Krav Maga / Karate voor kinderen is een sport die alle delen van het lichaam aanspreekt en dwingt mee te doen in een beweging.

Er zijn dus geen eenzijdige bewegingspatronen. Het beoefenen van Krav Maga / Karate geeft kinderen meer zelfvertrouwen en meer eigenwaarde. Omdat ze moeten samenwerken met anderen, leren ze elkaar vertrouwen en op een goede manier met elkaar omgaan. Krav Maga / Karate voor kinderen kan een belangrijke impuls geven aan het leren omgaan met regels en de ontwikkeling van sociale vaardigheden en maatschappelijke normen. In de eerste les wordt duidelijk gemaakt dat je elkaar geen pijn mag doen, dat je moet samenwerken met je tegenstander en dat je respect voor elkaar moet hebben.

Wat beslist niet mag is vechten! Krav Maga voor kinderen is bedoeld om kinderen te leren hoe ze vervelende situaties kunnen vermijden en hoe ze ermee om kunnen gaan indien ze er toch in verzeild raken.

Tip: het beste resultaat behaal je door Krav Maga / Karate lessen te combineren met Judo, omdat je dan de juiste combinatie hebt van staand en grondverdediging.

Wat heb je nodig om mee te doen?

Komt je kind voor een proefles? Dan volstaat een lange sportbroek en een T-shirt. Schrijf je je kind officieel in? Dan is het verplicht dat je zoon of dochter tijdens de lessen onze karate-kravmaga-pak draagt, deze kun je aanschaffen tijdens de les.

Wanneer en waar?
Sportlocatie:
- Adamhofstraat 33, Rotterdam-Kralingen.
- Gashouderstraat 38, Rotterdam-Kralingen

Let op: Wegens grote animo hebben we momenteel een wachtlijst voor alle groepen.
Heb je interesse, dan kun je jouw kind op de wachtlijst laten plaatsen. Wij zullen je dan benaderen zodra er een plek vrijkomt.
Een proefles nemen is altijd mogelijk.

Op donderdag aan de Adamshofstraat 33: 
- Krav Maga / Karate groep A voor kinderen leeftijden vanaf 4 t/m 7 jaar: 17:00 - 17:45 uur
- Krav Maga / Karate groep B voor kinderen leeftijden vanaf 8 jaar: 17:45 - 18:30 uur
- Krav Maga / Karate groep C tienergroep leeftijden vanaf 10 jaar: 18:30 - 19:15 uur

Als je 14 jaar of ouder bent, dan mag je ook in de volwassengroep trainen.

Op dinsdag aan de Adamshofstraat 33:
 
Krav Maga / Karate tienergroep vanaf 10 jaar: 
Dinsdag van 18:30-19:15 uur

Op zaterdag aan de Gashouderstraat 38:
- Krav Maga / Karate groep A voor kinderen leeftijden vanaf 4 t/m 6:  10:00 - 10:45 uur.
– Krav Maga / Karate groep B leeftijden vanaf 7 jaar: 10:45 – 11:30 uur. 

Lesgeld bedraagt €28,00 per maand.
Lees hier meer over de bijkomende kosten en lesgelden.

DSC06882 kopie

Een keer meedoen?

Een proefles voor krav maga karate voor kinderen is gratis en verplicht je tot niets.

Meld je aan voor een gratis proefles voor Krav Maga Karate bij Jayra Sport