Kleuter- & Jeugdkarate bij Jayra

Wat is Jeugdkarate?

Jeugdkarate is, in al zijn vormen, een zeer veelzijdige sport. Alle delen van het lichaam worden gedwongen om mee te doen in een beweging. Er zijn geen eenzijdige bewegingspatronen. Zo worden alle fysieke vaardigheden aangesproken en ontwikkeld: coördinatie, kracht, snelheid, en uithoudingsvermogen. Bij Jeugdkarate staan normen en waarden hoog in het vaandel.

Waarom Jeugdkarate?

Wie Karate beoefent, krijgt meer zelfvertrouwen en meer eigenwaarde. Omdat je moet samenwerken, leer je elkaar vertrouwen en op een goede manier met elkaar omgaan. Kinderen met faalangst ontwikkelen zelfvertrouwen en eigenwaarde. Drukke kinderen leren hun energie beter te beheersen en te hanteren. Via Karate leren kinderen om meer te incasseren; een karaktereigenschap waarvan ze gedurende hun hele leven profijt zullen hebben.

Wat heb je nodig om mee te doen?

Komt je kind voor een proefles? Dan volstaat een lange sportbroek en een T-shirt. Schrijf je je kind officieel in? Dan is het verplicht dat hij of zij in de lessen een karatepak draagt. Wij hebben onze eigen karatepakken; deze kun je aanschaffen tijdens de les of via onze webshop.

Tip: het beste resultaat behaal je door Karatelessen te combineren met Judo, omdat je dan de juiste combinatie hebt van staand en grondverdediging..

Wanneer en waar?
Sportlocatie: Gashouderstraat 38, Rotterdam-Kralingen.

Op donderdag:
– Jeugdkarate groep A leeftijden vanaf 4/5 en 6 jaar: 17:30 – 18:15 uur
– Jeugdkarate groep B leeftijden vanaf 7/8 en 9 jaar: 18:15 – 19:00 uur
– Jeugdkarate groep C leeftijden vanaf 9/10 en 11 jaar: 19:00 – 19:45 uur

Als je 12 jaar of ouder bent, dan behoor je tot de volwassenen in de martial arts en mag je ook in de volwassengroep trainen. Uiteraard worden de leeftijden tijdens de trainingen in deze groep gesplitst.

Lesgeld bedraagt 25 euro per maand.

Om in te schrijven zijn er bijkomende kosten.
Lees hier meer over de bijkomende kosten en lesgelden.

Een keer meedoen?

Een proefles voor kleuter- en jeugdkarate is gratis en verplicht je tot niets.

Meld je aan voor een gratis proefles voor Karate bij Jayra Sport